Alles rund ums Spielen

MicroStrategy’s Bitcoin Bet Over het overtreffen van 1 miljard dollar

admin, · Kategorien: Bitcoin

Het Amerikaanse business intelligence bedrijf MicroStrategy wil tot 460 miljoen dollar ophalen om meer bitcoin (BTC) te kopen, wat de waarde van zijn BTC-voorraad zou verhogen tot meer dan 1 miljard dollar (tegen de huidige prijzen).

Maandag kondigde het bedrijf aan dat het van plan is om in 2025 in een onderhandse aanbieding aan gekwalificeerde institutionele kopers een totale hoofdsom van 400m USD aan converteerbare seniorbons aan te bieden. Bovendien zouden de eerste kopers een optie kunnen hebben om tot een bijkomende totale hoofdsom van 60m USD van de obligaties te kopen.

„MicroStrategy is van plan om de netto-opbrengst van de verkoop van de obligaties te investeren in bitcoin in overeenstemming met zijn Treasury Reserve Policy in afwachting van de identificatie van de behoefte aan werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden,“ zei het bedrijf, en voegde eraan toe dat de obligaties zullen worden geconverteerd in contanten, aandelen van MicroStrategy’s klasse A gewone aandelen, of een combinatie van contanten en aandelen.

Zoals gemeld, zei het bedrijf in augustus van dit jaar dat ze BTC erkenden als een legitiem beleggingsobject dat superieur kan zijn aan contant geld en maakte het zo van BTC de belangrijkste participatie in zijn thesauriereservestrategie.

Hun beslissing om in Bitcoin Future te investeren werd deels ingegeven door macrofactoren zoals de economische en volksgezondheidscrisis die door COVID-19 werd neergeslagen, ongekende financiële stimuleringsmaatregelen van de overheid, waaronder kwantitatieve versoepeling in de hele wereld, en wereldwijde politieke en economische onzekerheid.

Sindsdien heeft het bedrijf ongeveer 40.824 BTC (783 miljoen USD) overgenomen. Ondertussen onthulde Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, in oktober dat hij ongeveer 175 miljoen dollar heeft uitgegeven aan zijn persoonlijke BTC-voorraad.

De aandelen van MicroStrategy zijn gestegen sinds de aankoop van BTC.

„Op welk moment maakt een effectenaanbod dat dollars opbrengt met als doel te investeren in Bitcoin, van een beursgenoteerd bedrijf een beursgenoteerd fonds/beleggingsbedrijf? Gabor Gurbacs, Digital Asset Strategist en directeur bij VanEck, Amerikaans hoofdkwartier van grote Amerikaanse vermogensbeheerders, reageerde.

Op pixeltijd (03:52 UTC) handelt BTC tegen USD 19.185 en is bijna onveranderd in één dag. De koers daalde met 2% in een week, waardoor de maandelijkse winst daalde tot 28%. In een jaar tijd steeg de koers met 155%.