Alles rund ums Spielen

Kim Dotcom vill officiellt marknadsföra Bitcoin

admin, · Kategorien: Bitcoin

Kim Dotcom vill officiellt marknadsföra Bitcoin Cash (BCH)

Den politiska aktivisten Kim Dotcom har officiellt gått med i Bitcoin cash community. Målet är att göra Bitcoin Cash till den ledande digitala betalningslösningen i världen.

Kim Dotcom är en internetentreprenör med tyskt och finskt medborgarskap. Han föddes som Kim Schmitz i Kiel och uppnådde berömmelse framför allt som en mångsidig aktiv hackare och operatör av Cryptosoft aktieägaren Megaupload. Han bor för närvarande i Nya Zeeland.

Dotcom meddelade sin „anslutning“ till Bitcoin Cash via Twitter. Det stod:

Härmed ansluter jag mig officiellt till att göra Bitcoin Cash till världens ledande lösning för elektroniska pengar.

Därigenom kommer jag att hjälpa till att påskynda användningen av BCH i den verkliga världen och via online-återförsäljare och att utöka användarbasen.

Jag vet hur man gör det här. Delta.

På frågan på Twitter varför han stöder Bitcoin Cash svarade Dotcom:

Eftersom det fungerar. Låga avgifter, snabba transaktioner, enkla att använda och säkra. Jag har tittat på alla kryptor för mina kommande innovationer och Bitcoin Cash uppfyller alla krav.

Bitcoin Cash har redan implementerats av mer än 100 000 handlare och deras antal växer snabbt.

Vad är Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash är en kryptovaluta som skapades 2017 av en gaffel Bitcoin. Målet med avknoppningen var att göra Bitcoin Cash snabbare än Bitcoin.

Bitcoin Cash rankas för närvarande sjätte när det gäller marknadsvärde på listan över de största kryptovalutorna.
Så här vill Dotcom föra Bitcoin Cash

Enligt Dotcom vill han använda sitt nätverk och kraften i „Genius Marketing“ för att marknadsföra Bitcoin Cash till allmänheten bättre känd och mer populär än alla andra kryptovalutor.

Samtidigt tillade han att Bitcoin (BTC) fungerar bättre som en värdebutik. Bitcoin Cash passar bättre för onlinebetalningar.

Dotcom tillkännagav den 4 januari att dess intjäningstjänst „K.IM“ skulle använda Bitcoin Cash. Alla ska kunna hantera, skydda och sälja digitalt innehåll via K.IM.

Reaktionerna

De andra Twitter-användarnas reaktioner på det aktuella tillkännagivandet var blandade. Ungefär en tredjedel var nöjda, en tredjedel hade frågor och tvivel, och den sista tredjedelen tyckte att utsikterna var löjliga. Några av kommentarerna pekade på andra kryptovalutor som tjänade samma syften som Bitcoin Cash, bara bättre. Framför allt nämndes Nano (NANO).

Dotcom deltog inte i dessa diskussioner men uppgav att vinnarna av „kryptoloppet“ skulle bestämmas utifrån användningen.