Alles rund ums Spielen

Bitcoin-kritikern Janet Yellen är Bidens val för finansminister

admin, · Kategorien: Bitcoin

Den tidigare Federal Reserve-ordföranden, som har hjälpt till att utforma penningpolitiken, kan snart bli chefarkitekt för den valda presidenten Joe Bidens finanspolitik.

Janet Yellen fungerade som Federal Reserve Chair från 2014 till 2018.
Hon har uppmuntrat stora finanspolitiska stimulanser för att hjälpa USA genom koronaviruspandemin.
År 2018 sa hon att hon inte var „ett fan“ av Bitcoin.

Den valda presidenten Joe Biden kommer att utse den tidigare Federal Reserve-ordföranden Janet Yellen till finansminister, rapporterar The Wall Street Journal.

Om bekräftat skulle Yellen, som ledde Federal Reserve från februari 2014 till februari 2018, styra Biden-administrationens strategi för statliga utgifter. Och det skulle ge Yellen, en Bitcoin-skeptiker, en större roll för att bestämma tillgången till kryptovalutor än hon hade vid Fed.

US Treasury Office vill förbjuda diskriminering av kryptoföretag

Treasury Department har direkt tillsyn över flera kontor, inklusive inhemsk ekonomi, som täcker banksystemet; Skattepolicy, som kan ha ett visst utrymme för skönsmässig bedömning vid fastställandet av framtida kryptovalutaskulder; och Office of Financial Stability (OFS), som skapades specifikt för att genomföra det oroliga tillgångslättnadsprogrammet i oktober 2008 efter subprime-inteckningskrisen.

Det var naturligtvis samma månad som Bitcoin-vitboken publicerades.

Och ja, Yellen har tankar på Bitcoin. I oktober 2018 sa hon om Bitcoin: „Jag säger bara direkt att jag inte är ett fan.“

I en kongressförhandling, i december 2017, kallade hon det för en „mycket spekulativ tillgång“ men påpekade att Federal Reserve spelade liten roll i kryptovalutor.

Men övergången till finansdepartementet skulle innebära att Yellen, som har över ett decennium av erfarenhet av att utforma USA: s penningpolitik inom Federal Reserve System, snart skulle kunna ansvara för utformningen av regeringens finanspolitik.

Yellen skulle ta över efter Trump-administrationens finansminister Steven Mnuchin, som övervakade en ökning med 33% av den offentliga skulden från 2017 till 2020. Mnuchins roll för att styra finanspolitiken försvagades naturligtvis av koronaviruspandemin.

Yellen stödde de offentliga utgifterna under pandemin och kallade CARES-lagen på 2,2 biljoner dollar „imponerande“ och uppmanade att mer göras för att hjälpa USA genom det värsta av COVID-19.

Det antyder att hon skulle uppmuntra Biden att gå längre än Trump-administrationen gjorde. Samtalen för en andra stimulans stannade i början av oktober, med president Trump som uppgav att något hjälppaket skulle begränsas till 1,6 miljarder dollar.

„Det viktiga att komma ihåg om Yellen är att hon har klarat stormar tidigare“, säger CoinShares Chief Strategy Officer Meltem Demirors till Decrypt. „Hon är måttlig och uppmätt i sitt tillvägagångssätt och mindre benägna att göra något radikalt / roman.“

Joe Biden har ännu inte formellt meddelat Yellens nominering.