Alles rund ums Spielen

Bitcoin (BTC) op de voorpagina van de Financial Times

admin, · Kategorien: Bitcoin

De huidige Bitcoin-prijsstijging blijft de voorpagina-interesse van de reguliere media verdienen.

De belangrijkste cryptocurrency ter wereld, Bitcoin, heeft de afgelopen tijd om de juiste redenen in de schijnwerpers gestaan.

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen maanden een enorme prijsstijging opgetekend, waardoor het ver boven zijn vorige all-time-high (ATH) -prijs ligt. De crypto op 3 januari 2021 herdacht 12 jaar sinds zijn iconische ontstaansblok. Interessant is dat Bitcoin diezelfde dag een nieuwe ATH van $ 34.800 behaalde.

De Financial Times , een internationaal geprezen zakenkrant, plaatste bovendien de King Crypto op de voorpagina. De functie ging voornamelijk over de klim van Bitcoin naar $ 30.000. Met name de huidige prijsstijging van BTC is de afgelopen tijd het middelpunt van de belangstelling geweest.

Duurzamere prijsstijging

In 2017, tijdens de eerste opmerkelijke bull run van BTC, deden veel analisten de prijsstijging af als een zeepbel. Dergelijke stemmen zeiden dat de bull run van 2017 niet duurzaam was. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de huidige prijsstijging van BTC. De reguliere media, die voor een groot deel een voortrekkersrol hebben gespeeld bij het bekritiseren van de crypto-ruimte, vinden het moeilijk om sceptisch te blijven. De huidige prijsstijging van BTC op de voorpagina van de Financial Times is hier ook een duidelijke indicatie van.

Volgens rapporten zal de prijsstijging van Bitcoin naar verwachting doorgaan. Joseph Young wijst erop dat dit komt omdat meer mensen de crypto kopen en niemand verkoopt.

FOMO (Fear of Missing out) is ook enorm van de kant van kleinschalige kopers en particuliere beleggers.

Institutionele beleggers in de voorhoede van de prijsstijging van BTC

Henri Arslanian, de wereldwijde crypto-leider van PwC, werpt meer licht op de oorzaak van de huidige prijsstijging van BTC. Interessant is dat de prijsstijging van BTC wordt toegeschreven aan de toegenomen interesse van institutionele kopers. Waaronder MicroStrategy , MassMutual en Square , die een groot deel van hun geld naar Bitcoin hebben verplaatst. De prijsstijging van de cryptovaluta werd ook gestimuleerd door de goedkeuring van verschillende Wall Street-giganten zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller . Volgens Arslanian vertoont de huidige BTC-prijs geen tekenen van vertraging.

Het artikel op de voorpagina van de Financial Times behandelde verschillende belangrijke details over de crypto en zijn iconische klim naar $ 30.000.

De plotselinge interesse van reguliere media in de crypto-ruimte is nogal verrassend. Afgelopen november beweerde de Financial Times dat „Bitcoin geen fundamentele waarde had, en zijn rally werd puur aangedreven door speculanten.“ Hun recente artikel lijkt echter een andere mening te hebben.